.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας ο Βαγγέλης Παππάς

Με κεντρικό σύνθημα «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται» και την υπόσχεση για «σύγκρουση με ό,τι συνιστά κατεστημένο» κι εμποδίζει την πρόοδο και ανάπτυξη της Καβάλας, παρουσιάστηκαν το πρωί του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου, από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Βαγγέλη Παππά, το όνομα, το λογότυπο, οι βασικοί άξονες του προγράμματος και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση».


«Δεν είμαστε ανεξάρτητοι αφού όλοι κάπου ανήκουμε. Είμαστε όμως υπεράνω κομμάτων. Έχουμε δώσει έναν όρκο: δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει η Καβάλα, στην οποία θέλουμε να δώσουμε μια άλλη προοπτική, μια δυναμική προοπτική ώστε -έστω και μέσα σ’ αυτές τις εποχές της μεγάλης κρίσης- να κάνει τα πρώτα βήματα για ανάκαμψη και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις απασχόλησης», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο, σε μια κατάμεστη από φίλους και συνεργάτες αίθουσα ο κ. Παππάς τόνισε: «είμαστε άνθρωποι οι οποίοι έχουμε ζήσει την δραστηριότητα της Καβάλας κι έχουμε αφουγκραστεί τις αγωνίες των κατοίκων της. Συγκροτούμε ένα συνδυασμό ο οποίος θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την Καβάλα και την έχουν καταστήσει μικρή, ακόμη και μέσα στην γεωγραφική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον βασικό στόχο που διαπνέει το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης», ο οποίος δεν είναι άλλος από την δημιουργία προϋποθέσεων για απασχόληση αφού, είναι κοινή ομολογία ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου σήμερα είναι η ανεργία που μαστίζει όλες ανεξαιρέτως τις οικογένειες: «Δεν υπάρχει οικογένεια στην Καβάλα που να μην έχει άνεργους και άλλες που δεν έχουν κανέναν να δουλεύει. Εμείς, δεν τάζουμε θέσεις εργασίας. Τάζουμε δράση, αγώνα, σύγκρουση. Τάζουμε ανατροπή για να περάσουμε σε μια άλλη μέρα: να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις απασχόλησης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το μόνο που σας λέμε είναι ότι θα έχουμε αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει πλέον κανένας, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι κυβερνήσεις. Σας δίνουμε τον όρκο από αυτό το ξεκίνημά μας: θα συγκρουστούμε με ο,τιδήποτε συνιστά κατεστημένο».

Η αποτελεσματικότητα απεικονίζεται και στο σήμα του συνδυασμού όπως εξήγησε ο κ. Παππάς: «Η γροθιά δεν αποτελεί απειλή. Η γροθιά συμβολίζει την αποτελεσματικότητα και σε αυτό θα διαφέρουμε από τους άλλους. Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε μόνο σε διαχείριση των πραγμάτων και να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι. Όταν διαπιστώνουμε κοροϊδία από οποιονδήποτε πάνω στα καυτά προβλήματα της πόλης, θα καλούμε την κοινωνία σε αγώνα απέναντι σ’ αυτόν που εμποδίζει την πρόοδο της πόλης. Γι αυτό και μιλάμε για σύγκρουση κι ανατροπή. Μιλάμε γι αυτούς που θα ήθελαν να εμποδίσουν την πρόοδο της πόλης. Εμείς θα τους ξεμπροστιάζουμε και θα καλούμε σε κοινωνικούς αγώνες την πόλη, για ν’ ανατραπεί η όποια δυσάρεστη κατάσταση».

Ο κ. Παππάς παραλλήλισε τη συντομογραφία του ονόματος του συνδυασμού με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους οι οποίοι «όχι μόνο έχουν συρρικνωθεί απόλυτα σήμερα αλλά, αύριο δε θα υπάρχουν. Ερχόμαστε και λέμε ότι πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε δικούς μας Αυτοτελείς Πόρους, να μπορέσουμε να φτιάξουμε όσα απαιτείται να κάνει ένας δήμος ώστε να είναι σύγχρονος κι ευρωπαϊκός».

Κλείνοντας, τόνισε με έμφαση ότι στην μακρά προεκλογική περίοδο που ακολουθεί «δε θ’ ασχοληθούμε με τους άλλους. Θ’ ασχοληθούμε με το τι μπορούμε να κάνουμε, τι μπορούμε να δημιουργήσουμε εμείς. Να παρουσιάσουμε μια δυναμική πρόταση η οποία θ’ ανεβάσει την Καβάλα από τον κατήφορο τον οποίο έχει πάρει…»

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο κ. Παππάς:

*** ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παραχώρησης οποιασδήποτε δημοτικής δομής ή υπηρεσίας σε ιδιώτη, αφού «θα δημιουργήσουμε ταμείο στο δήμο για να μπορεί να κρατήσει τις υπηρεσίες και μάλιστα σε ένα επίπεδο τέτοιο που αρμόζει σε μια πολιτισμένη πόλη»

*** αναφέρθηκε στην προοπτική ν’ ανοίξει ο χώρος μπροστά από το παραλιακό μέτωπο, με την μεταφορά υπηρεσιών -όπως για παράδειγμα το ΙΚΑ- σε κτήρια που παραμένουν αναξιοποίητα (παλιό νοσοκομείο)

*** έφερε παραδείγματα πρωτοποριακών λύσεων για την ανάπτυξη χώρων πολλαπλών χρήσεων αθλητισμού, ιδέες οι οποίες δεν είναι δαπανηρές ή προτάσεις που θα μπορούσαν ν’ απαλλάξουν το δήμο από έξοδα συντήρησης κοινόχρηστων χώρων μέσω χορηγιών – διαφημίσεων: «Το θέμα είναι να αναζητήσεις λύσεις μέσα από τις οποίες αυτό που δεν μπορείς να κάνεις, να το κάνει κάποιος άλλος κι εσύ να έχεις την ικανοποίηση ότι προσφέρεις στους δημότες σου σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Σταύρος Πεταλωτής, Ανδρέας Καραμπουρνιώτης και Γιώργος Τσαλουχίδης.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ

Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 2014 - Ολα τα τελευταία νέα

Δημοσίευση σχολίου

Breaking

 
Design by FBTemplates | BTemplate3s