.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην κάλπη του Μαΐου;

Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές είχε οριστεί για τα μέσα του Νοέμβρη. Αναβλήθηκε για τις 30 του ιδίου μήνα. Αναβλήθηκε και πάλι για το Σάββατο 7 Δεκέμβρη. Λόγω προϋπολογισμού που ψηφιζόταν την ίδια ημέρα αναβλήθηκε για τις 10 Γενάρη. Οι συνεχείς αναβολές κρύβουν πολιτικά μυστικά

Υπάρχει διχογνωμία μεταξύ ηγεσίας και δημοτικών οργανώσεων του κόμματος.

Η μεν ηγεσία επιδιώκει τη δημιουργία πλατειών δημοτικών παρατάξεων ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, ώστε να διασφαλιστεί η νίκη και να αναδειχτεί πιο εύγλωττα η αντιμνημονιακή συσπείρωση της κοινωνίας. Από την άλλη πλευρά, πολλές δημοτικές οργανώσεις αντιδρούν σφόδρα στις υποδείξεις του κέντρου και αναδεικνύουν τους δικούς τους υποψηφίους σε μια εμφανή προσπάθεια να προκαταλάβουν τις όποιες αποφάσεις της Κουμουνδούρου.

Οι παραπάνω λίαν διακριτές πολιτικές αδυναμίες στο κόμμα της αξιωματικής ενόψει της σημαντικής πολιτικής μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου, πολιτικά εύλογο είναι να δημιουργούν ελπίδες στην Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη, οι επικοινωνιακοί δίαυλοι του Μεγάρου Μαξίμου, της Συγγρού και της Χαριλάου Τρικούπη λανσάρουν στην πολιτική πιάτσα το σλόγκαν…, « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στελέχη καταξιωμένα στον χώροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…, άρα δεν μπορεί να ελπίζει σε νίκη…».

Γ. Σπ. Π.

www.paraskhnio.gr

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ

Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 2014 - Ολα τα τελευταία νέα

Δημοσίευση σχολίου

Breaking

 
Design by FBTemplates | BTemplate3s